POLICY FÖR SKYDD AV PERSONUPPGIFTER
Senast uppdaterad den 12 juni 2023.- 1. Introduktion
- 2. Vilka personuppgifter samlar vi in?
- 3. Hur samlar vi in dina personuppgifter?
- 4. Hur använder vi dina personuppgifter?
- 5. Hur delas dina personuppgifter?
- 6. Hur länge behåller vi dina personuppgifter?
- 7. Vilka rättigheter har du angående dina personuppgifter och hur utövar du dem?
- 8. Hur kontaktar du oss?
1. Introduktion
Denna integritetspolicy syftar till att informera användaren om de åtgärder som vidtas av Custplace, en plattform publicerad av företaget Third Voice, för att säkerställa tryggheten vid insamling och behandling av personuppgifter via deras webbplats tillgänglig via länken https://se.custplace.com.
Integritetspolicyn kan ändras när som helst av Third Voice, särskilt för att uppdatera den i enlighet med förändringar i gällande lagstiftning och förordningar, förutsatt att användaren informeras om detta. Det påminns här om att Integritetspolicyn gäller som ett komplement till våra användarvillkor och vår dialogpolicy, och tillsammans utgör de en helhet. Användaren åtar sig att ta del av dessa innan de navigerar på webbplatsen eller innan de lämnar några uppgifter.
Företaget Third Voice är mycket mån om att skydda och respektera din integritet. De var också ett av de första franska företagen att utse en "CIL" (Datalagringsansvarig) hos CNIL, föregångaren till den nuvarande DPO (dataskyddsombudet).
Som tillägg genomgår Third Voice varje år en revision av AFNOR och är certifierad med NF-service "Hantera omdömen", i enlighet med processen för insamling, moderering och publicering av kundomdömen på plattformen Custplace.
2. Vilka personuppgifter samlar vi in?
Vi samlar in och behandlar följande typer och kategorier av personuppgifter:
- Din kontaktinformation: namn, efternamn, användarnamn, e-postadress, produkt eller tjänst som du har köpt, beställningsnummer och om tillämpligt, namn på butiken
- Din recension: betyg och skriven recension
- Andra identifieringsuppgifter: IP-adress
3. Hur samlar vi in dina personuppgifter?
Vi samlar in dina uppgifter på följande sätt:
- Direkt från dig via e-post, telefon, SMS, på webbplatsen, tredjeparts webbläsartillägg
- Om du skickar in ett formulär på webbplatsen, webbläsartillägg eller appen
- Om du kontaktar oss av någon anledning.
- Om du fyller i en av våra enkäter.
Vi samlar automatiskt in uppgifter om du interagerar med webbplatsen, webbläsartillägg eller e-postmeddelanden genom att använda cookies, taggar och andra liknande teknologier för automatisk insamling av data.
4. Hur använder vi dina personuppgifter?
Vi använder dina personuppgifter endast när lagen tillåter det. Vi använder dina personuppgifter i följande fall:
- När vi publicerar recensioner på vår egen plattform, på våra kunders (varumärkens) plattformar eller på våra partners (mediers) plattformar.
- När vi använder cookies och annan liknande teknik.
- När det är nödvändigt för våra legitima intressen i hanteringen av vår verksamhet inom recensioner, inklusive för att kunna ge dig den bästa möjliga upplevelsen och servicen.
- När vi måste uppfylla våra juridiska eller regulatoriska skyldigheter.
5. Hur delas dina personuppgifter?
Vi delar din recension och ditt användarnamn (genererat från ditt förnamn och efternamn) med mediepartners såsom webbplatserna Pages Jaunes och Letudiant.fr.
Vi kräver att alla tredje parter säkerställer skyddet av dina personuppgifter och behandlar dem i enlighet med lagen. Vi tillåter inte våra externa tjänsteleverantörer att använda dina personuppgifter för egna ändamål, och vi tillåter dem endast att behandla dina personuppgifter för specifika syften i enlighet med våra instruktioner.
6. Hur länge lagrar vi dina personuppgifter och din recension?
Vi lagrar dina uppgifter endast så länge som vi behöver dem eller är skyldiga att göra det av juridiska skäl. Vi hanterar uppgifter olika beroende på deras användning, men du kan när som helst radera dina personuppgifter eller be oss att göra det via ditt personliga konto.
De personuppgifter du tillhandahåller, inklusive dina recensioner, sparas så länge du har ett konto på Custplace eller så länge det är nödvändigt för att vi ska kunna tillhandahålla våra tjänster. Om du väljer att radera ditt användarkonto kommer vi endast att behålla en logg med inloggningsdata.
De personuppgifter vi tar emot från företag som använder våra tjänster för att skicka en inbjudan att lämna en recension i deras namn, samt den postade recensionen, lagras i 7 år.
Recensioner har en lagringstid på 7 år. Efter denna period kommer recensionen och det tillhörande betyget att raderas helt.
7. Vilka är dina rättigheter angående dina personuppgifter och hur utövar du dem?
Du har rättigheter relaterade till användningen av dina personuppgifter. Dessa rättigheter kan vara föremål för vissa villkor, begränsningar och juridiska undantag.
Dina rättigheter angående dina personuppgifter är följande:
- rätt till åtkomst
- rätt till rättelse
- rätt till radering
- rätt till begränsning av en eller flera behandlingar av dina personuppgifter
- rätt att när som helst ändra och/eller återkalla samtycke gällande behandlingen av dina personuppgifter baserat enbart på ditt samtycke
- rätt att motsätta sig en behandling av dina personuppgifter
- rätt till portabilitet av dina personuppgifter
- rätt att återkalla spridningen av recensioner på externa plattformar
8. Hur kan vi kontakta oss?
För alla dina förfrågningar, inklusive utövande av rättigheter, relaterade till dina personuppgifter, kan du kontakta vår dataskyddsombud:
- Via e-post på följande adress: [email protected]
- Via post: Third Voice – 125 rue du théâtre – 75015 Paris